Musikkproduksjon - Videoproduksjon - Digital distribusjon

Over til Studio

Les siste nytt fra studio

Dr. Krakow goes Polish?

Ved en tilfeldig gjennomgang av årets utgivelser fra Jæger Studio, kom vi over en kuriositet. Ikke mindre enn 3 ganger har singelen «Bare ball», fra den sagnomsuste Nesodden-oktetten Doktor Krakowblitt lastet ned på iTunes…fra Polen (!).

Aner vi konturene av en hemmelig fanklubb? Time will tell, indeed. (edit: ved nærmere ettersyn var to av de registrerte tilfellene fra Spotify, men det har jo like liten nyhetsverdi uansett)

Drkrakow_rocker_Polen

Skabaluba!

Neida, vi ligger ikke og soler oss på nærmeste strand med sand mellom tærne, selv om studiobloggen ligger brakk og Facebook-statusene uteblir. Som de studiorottene vi er, holder vi imidlertid fortet i studiolåven, som har forvandlet seg til en trykkoker i sommervarmen. Men hva gjør vel det så lenge man har musikk i hodet, skuldre, kne og tå, og vanvittig utstyr å få det ut til folk på.

En av sommerutgivelsene ut fra Jæger Studio er MT Hammeds «Skabaluba», som du garantert får på hjernen etter et par gjennomlyttinger. Det gjorde ihvertfall alle involverte i studio hos oss, i den grad at «Skabaluba» rangerer blant de mest brukte ordene i dagligtalen. Lurer du forresten på hvor skrålinga i bakgrunnen kommer fra, så er det mediateamet fra Jæger Studio som simulerer (?) rølpefest i sangboksen.

Sjekk ut låta på Spotify eller iTunes, vi har til og med inkludert en lenke under:

Stay tuned, og skank on, ellers blir det baluba!

Erase and rewind

Jæger Studio - UtstyrNei, vi sikter ikke til Cardigans-landeplagen fra 90-tallet, men til at Jæger Studio har fått helt ny webside, etter å ha ligget i dvale på webfronten en stund. Derfor føltes det greit å «starte på nytt», med blanke ark, eller nytt spor/take om du vil.

Heldigvis har vi ikke ligget på latsida når det gjelder aktivitet i studio. Vi kan blant annet nevne:

  • Utgivelse med det allerede mytiske bandet Doktor Krakow (takk til Frifond)
  • Utgivelse av Andreas Taraldsens andre singel, «God tid»
  • Oppstarten av Jæger Media, som består av en gjeng med unge, dedikerte film-, foto- og videotalenter.
  • Nytt utstyr i studio, blant annet Universal Audio Apollo Twin, som muliggjør innspilling av flere spor på en gang, bedre lytteforhold under innspilling, og et arsenal av rå effekter – og da har vi enda ikke nevnt de vanvittige preampene (jo, nå har vi det!)
  • Innspilling og miks i disse dager, med det sagnomsuste Oslobandet MT Hammed, som nå har bevist at de har flere liv enn katta di

    Doktor Krakow - Bare ball

    Doktor Krakow graver seg ut av søla, gang på gang

  • Mer innspilling med lokale superhelter som Lisbeth Brune og Bjørn-Wiggo Storbråthen

Oppstarten av Jæger Media innebærer at vi har flere ben å stå på, og kan nå i tillegg til studioproduksjoner av lyd og musikk, tilby blant annet musikkvideo, videoreportasje/konsertvideo, eller websider spesialtilpasset band og artister.  Vi holder tomlene opp for alt som spirer og gror av talenter og ressurser lokalt, og vil oppfordre alle som har muligheten til å gjøre det samme.

Og en annen ting: Det er vår! Slipp den kreative galskapen i deg løs, og la deg inspirere av Doktor Krakow:

Jæger Studio – Feeling på elleve

Jæger Studio - Feeling på elleveSlidegitaren gråter blues mot et euforisk kor. Pumpeorgelet krester møysommelig ut skrukkete basstoner som blir liggende varmt og mykt under et fløytearpeggio i stearinlys og en skakk munnharpe fra et lugubert strøk i Budapest. Februarregnet i aftenmørket risler som et nylagt rytmeegg mens gitaren vrenges lett i rørampen med feelingen på elleve. Velkommen skal du være.

Andreas Taraldsen, Barbarian Twins, Dr. Krakow, Gorilla Trap, Lisbeth Brune, Politisk Hjernesvikt og B-W Storbråthen er i hovedsak dem vi har jobbet med siste måned. Vi hugger oss vei inn i fremtiden, og takker alle de dyktige musikerne og gode folka som vi omgås. Flere spennende prosjekter er på gang utover en p.t. litt for tidlig vår, men vi i Jæger Studio selger ikke uskutte skinn. Ergo kommer vi tilbake til dette etterhvert.

Plateslepp på Flasken, Attention!

Fredag 17. januar spilte Attention! releasekonsert på Flasken på Nesodden. Flasken var fylt til halsen (!) av forventningsfulle fans som fikk oppleve to sett med hele materialet fra «A Journey», samt noen gamle godbiter og et par coverlåter. Blant disse var Kaizers Orchestracoveren «Hjerteknuser» som markerte seg så fint på P3-Urørt for et par år siden. Som oppvarming hadde jentene med Andreas Taraldsen i akustisk modus. Jæger Studio takker for en fortreffelig januaraften.

Ingrid og resten av jentene i Attention! leverte varene på Flasken, Nesodden

Ingrid og resten av jentene i Attention! leverte varene på Flasken, Nesodden

En melankolsk Taraldsen varmet opp for Attention!

En melankolsk Taraldsen varmet opp for Attention!

2014 er godt nytt!

2014 er igang med brask og bram. Andreas Taraldsens singel «Nok e nok, du e kongen» er ute på CD og Spotify. Attention!´s «A Journey» er sendt til mastring, og er ferdig trykket innen ei uke. Politisk Hjærnesvikt mikser første cd av en trilogi, med sin hyllest til over tredve år gammel nedstøvet punk nordfra. Barbarian Twins skal spille inn sin neste skive her i februar. Dr. Krakow er innom støtt med sin vulgære rock´n roll, mens Bjørn-Wiggo Storbråthen spiller inn ideer nå og da, og gjør seg klar til massiv jobbing i mars. Flere artister er booket, men dette kommer vi tilbake til etterhvert. Vi i Jæger Studio ønsker alle et kreativt og rått nytt år!

Attention!

Attention! er i siste siste fase av mix av albumet sitt. Jentene er råproffe og sluttresultatet høres ut til å bli likeså. CDen kommer ut helt i starten av januar. Vi gleder oss, mens vi nesten ikke klarer å vente.

20131220-163046.jpg

Nok é nok!

Andreas Taraldsen nummerer siste cd av det eksklusive førsteopplaget av debutsingelen «Nok e nok. Du é kongen». CDen inneholder de tre låtene «Nok é Nok», «Du é» og «Kongen». Så enkelt at det nesten blir komplisert. Studio har naturlig nok sikret seg et eksemplar, og det låter strøkent! Plata blir å finne på bl.a iTunes og Spotify før jul. De forhåndsbestilte eksemplarene postlegges fredag den 13. Tvi tvi, Andreas, og vi gleder oss til fortsettelsen!

20131212-224045.jpg

Fødes på ny

Bjørn-Wiggo Storbråthen er innom studioet etter en periode med hjertesvikt, ribbeinsbrudd, knekte jeksler og avrevne lårmuskler. Han sier han er klar til å fortsette i januar med skiva «Bjørn På Stram Line». Hvis han ikke ramler ned av lina, kommer skiva ut til sankthans 2014.

20131205-153116.jpg

Kontakt oss

Vi selvsagt musikk, så send oss gjerne en demo, eller ring oss for en uforpliktende prat rundt ditt prosjekt!